Ήρεμο χάος

Από τις εκδόσεις "Πάπυρος" κυκλοφορεί η μετάφραση του βιβλίου «Ήρεμο χάος» του Sandro Veronesi.

Με μια δυνατή σκηνή στη θάλασσα ξεκινάει αυτό το βιβλίο του Σάντρο Βερονέζι. Κεντρικός ήρωας ο Πιέτρο Παλαντίνι που στη συνέχεια θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλές αντιξοότητες. Θα παρατηρεί τα γεγονότα να διαδέχονται το ένα το άλλο, τη ζωή του ν'αλλάζει καταρρακτωδώς αλλά ταυτόχρονα να μένει ακίνητη, σ'ένα σταθερό γεωγραφικό σημείο. Το σχολείο της κόρης του θα είναι αυτό το σημείο, απ'όπου θα παρελαύνουν όλα τα γνωστά του πρόσωπα για να του εκμυστηρευθούν κάτι. Κι εκείνος θ'ακούει, άλλοτε με περιέργεια κι άλλοτε με απάθεια, προσπαθώντας να απωθήσει το ένα και μοναδικό γεγονός που θά'πρεπε κανονικά να τον απασχολεί.
Το Ήρεμο Χάος μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο από τον Αντονέλλο Γκριμάλντι με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Νάννι Μορέττι και σ'έναν μικρότερο ρόλο την επίσης καλή Βαλέρια Γκολίνο.

Σημ.: Η μεταφράστρια δηλώνει ότι δεν ευθύνεται για κάποιες λέξεις που εμφανίζονται ενωμένες στο βιβλίο, όπως «αποδώ», «αποκεί», «εξαιτίας», καθώς και για τη λέξη «ντουζ» που θα έπρεπε να είναι «ντους» (από το γαλλικό douche).