Το ιδανικό παγκάκι

Το ιδανικό παγκάκι μου έδωσε έμπνευση για πολλές φιλοσοφικές σκέψεις. Το ιδανικό παγκάκι υπήρξε καταφύγιο σε δύσκολες στιγμές και τα αγάλματα του πάρκου άκουσαν συχνά τις εξομολογήσεις μου. Από την στιγμή που έγραψα «Το ιδανικό παγκάκι», άρχισα να δίνω μεγαλύτερη προσοχή στα παγκάκια που τύχαινε να δω κατά την διάρκεια των ταξιδιών μου ή της καθημερινότητάς μου.

Έτσι το παγκάκι έπαψε να είναι ένα απλό αντικείμενο, ένα σημείο ξεκούρασης του περιπατητή. Συνδέθηκε με την παρατήρηση του κόσμου και με την ουσία της ύπαρξής μου. Καθισμένη στο ιδανικό παγκάκι πρόσεξα πράγματα και συνήθειες που ποτέ δεν είχα δει. Με απασχόλησαν ζητήματα που δεν είχε τύχει ώς τότε να περάσουν απ’το μυαλό μου. Και αποφάσισα να τα μοιραστώ  με άλλους.  Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο που πέρασα αναζητώντας το Ιδανικό παγκάκι, βρήκα απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Αρκετά συχνά το Ιδανικό παγκάκι υπήρξε για μένα ο ομφαλός της γης.

 

Να τι έγραψε σε τρεις φάσεις μια αναγνώστρια για το Ιδανικό παγκάκι:

"Χτες άρχισα το βιβλίο. Δεν προχώρησα πολύ επίτηδες γιατί κάθε πρόταση ήταν και μια ωραία εικόνα ή σκέψη. Τόσο όμορφα γραμμένο !"

"Το βιβλίο με ηρεμεί πολύ. Δεν το έχω τελειώσει γιατί μου αρέσει να διαβάζω 1 ή 2 κεφάλαια κάθε φορά."

"Τώρα που το τελείωσα, το έχω πάντα στο κομοδίνο μου και ξαναδιαβάζω στην τύχη μερικά κεφάλαια πριν κοιμηθώ."

 

Το Ιδανικό παγκάκι, το βιβλίο στα ελληνικά με κείμενα και έγχρωμες φωτογραφίες μπορείτε να το παραγγείλετε ονλάϊν εδώ ή εδώ

#το_ιδανικό_παγκάκι #theidealbench