Πλανήτης

«Πλανήτης» είναι ο τίτλος ενός βιβλίου του Αναστασίου Καραμανλή. Το μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε μόλις, έχει γραφτεί το 2000, διαθέτει στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και θα μπορούσε να πει κανείς ότι προέβλεψε πολλά απ’αυτά που σήμερα αποτελούν πραγματικότητα χάρη στην πρόοδο της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης.

Πρόκειται για την ιστορία ενός ενθουσιώδους νεαρού μουσικού, του Εγία, που πηγαίνει σε μια ξένη χώρα για να συνεχίσει τις σπουδές του ως μαέστρος. Η ξένη χώρα είναι ένας άλλος πλανήτης σε έναν μακρινό Γαλαξία που μοιάζει πολύ πιο προχωρημένος από την δική του χώρα την Γη. Στην ξένη αυτή χώρα, η οποία παρέχει διάφορες ευκολίες και δυνατότητες στον πολίτη χάρη στην ύπαρξη υπολογιστών που αυτοματοποιούν πολλές εργασίες, ο Εγίας θα μαγευτεί στην αρχή αλλά σύντομα θα κάνει μερικές πολύ δυσάρεστες διαπιστώσεις. Πίσω από την πρόσοψη της προόδου και της ευημερίας, κρύβεται μια αυστηρή και στείρα κοινωνία, η οποία καταδυναστεύει και παρακολουθεί ασφυκτικά τους πολίτες με ποικίλους τρόπους. Κάθε αντίσταση είναι αδύνατη ή μάλλον σχεδόν αδύνατη. Γιατί ο Εγίας μέσα από τις αναζητήσεις του σύντομα θα αντιληφθεί τι συμβαίνει και θα προσπαθήσει να αντιδράσει.

Το μυθιστόρημα διακρίνεται για τον ρεαλισμό του και κρατάει τον αναγνώστη σε αγωνία μέχρι το τέλος καθώς τα φαινόμενα απατούν. Οι φίλοι μπορούν να είναι εχθροί και αντιστρόφως…

Ο συγγραφέας, που ασχολείται και ο ίδιος με την κλασσική μουσική αλλά και με τους υπολογιστές, συνδυάζει εδώ σ’αυτό το βιβλίο το ενδιαφέρον του γι’αυτά τα δύο θέματα. Σύντομα ο Αναστάσιος Καραμανλής πρόκειται να εκδώσει και ένα δεύτερο βιβλίο, αστυνομικό αυτή την φορά.

Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα της πλοκής και της ατμόσφαιρας του «Πλανήτη», διαβάζοντας μερικά κεφάλαια εδώ https://www.epubli.com/shop/%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%B7%…